/ 01

Laat uw schoorsteen vegen door cleanfire

We gaan door het vuur

Professioneel, discreet en representatief. Dat is wat wij zijn. Inmiddels kunnen we zeggen dat wij hier in het sterkst zijn. We helpen u graag met het schoonmaken/inspecteren van uw schoorsteen. Een schoorsteen vegen is erg belangrijk om veilig te kunnen stoken.

Al in meerdere landen in Europe is het verplicht om eenmaal per jaar de schoorsteen te laten vegen. In Nederland word het echter alleen aangeraden om de schoorsteen eenmaal jaarlijks te laten vegen. Het kan echter wel problemen opleveren met de verzekering, omdat het goed onderhouden van de schoorsteen een schoorsteenbrand kan voorkomen. Schoorsteenbranden komen vrij wanneer er kleine onverbrande deeltjes, afkomstig van bijvoorbeeld hout, door het rookkanaal naar boven geraken. Dit hecht zich vervolgens in het rookkanaal en dat noemt men creosoot. Wanneer deze laag een temperatuur bereikt van 500 graden kan deze vlam vatten en dus een schoorsteenbrand veroorzaken.

Wanneer er onvolledige verbranding plaatsvind, door bijvoorbeeld gebrek aan zuurstof toevoer, is de kans groot dat er steeds meer creosoot gaat ophopen in het rookafvoerkanaal. Wanneer dit gebeurt, kunnen er rookgassen naar binnen slaan en loopt u kans op koolmonoxide vergiftiging. Kortom, genoeg reden om die schoorsteen gewoon een goede poetsbeurt te geven. Na elke poetsbeurt krijgt u van ons een Factuur met daarop de datum van de laatste veegbeurt, u kunt dit aan de verzekering laten zien wanneer er toch onverhoopt een schoorsteenbrand uitbreekt. Hieruit blijkt namelijk dat de schoorsteenbrand niet veroorzaakt is door achterstallig onderhoud en dus logischerwijs geen reden vormt om u aansprakelijk te stellen voor achterstallig onderhoud.

Tijdens het vegen van de rookafvoerkanalen letten we erg op obstructies. Echter kunnen we, hoe graag we het ook willen, niet alles voelen! Laat daarom ook eens een schoorsteen inspectie uitvoeren door Cleanfire, zo heeft u een duidelijk beeld van uw schoorsteen na afloop. Neem ten alle tijden vrijblijvend contact met ons op wanneer u vragen heeft.

Goed gewerkt, prima bedrijf!

Jeannette Groenendijk

Een van onze trouwe klanten

Chat openen
Stuur ons een whatsapp